KAKO PRENESEŠ DATOTEKE ZA SPLETNO STRAN , NA STREŽNIK ,S POMOČJO
PROGRAMA ,TOTAL COMMANDER

DOL
1 Odpreš program Total Commander in slediš navodilom programa za zagon le tega.Nato klikneš v zgornji vrstici 'OMREŽJE' in odpre se ti okence kot je razvidno iz spodnje slike. Nato klikneš ;FTP-nova povezava.Vpišeš ftp naslov (primer; ftp://ftp.freeweb.siol.net)
2 Naslednje okence,ki se ti odpre je prikazano naspodnji sliki.Najprej te vpraša za uporabniško ime,ki je enako kot ga imaš za registracijo spletnega prostora. Vpišeš ga in klikneš ' V REDU '. Potem te še vpraša po geslu,ki je tudi enako kot pri registraciji spletnega prostora.Vpišeš ga in klikneš ' V REDU '.
3 Sedaj ti na levi pokaže datoteke in mape ,ki so že na strežniku,če še ni nobene,je polje belo. Na desni strani so datoteke in mape,ki so na tvojem C disku.Poišči svojo mapo ' INTERNET ',postavi miškin kazalec nanjo, in dvakrat klikni to mapo.
4 Pokažejo se ti datoteke ki jih imaš v tej mapi.Z desnimm klikom klikni na datoteko,ki jo želiš prenesti na FTP strežnik, da se ti obarva rdeče in klikni v spodnji vrstici zavihek ' KOPIRAJ '.Datotekeo ti skopira na strežnik in zadeva je končana.
Za vse nejasnosti me kontaktiraj. 
Opomba;Za prenos datotek na FTP strežnik,ni nujno uporabit Total Commander ! !
NAZAJ
GOR